Skip to main content

Ο δικός μου σιμιγδαλένιος χαλβάς

Τον χαλβά τον έμαθα από τη μαμά μου και ακόμα και σήμερα τον φτιάχνω με τη δική της συνταγή. Τα παιδιά μου ξετρελαίνονται και δεν τον αλλάζουν με τίποτα! Τέτοιες μέρες πάντα το σπίτι μας μοσχομυρίζει πορτοκάλι και κανέλα!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

1 ποτήρι ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

2 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό

3 ποτήρια ζάχαρη

4 ποτήρια νερό

2 ξυλάκια κανέλας

μία φλούδα πορτοκάλι

κανέλλα τριμμένη για το πασπάλισμα

Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε 150γρ. ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα ή καρύδια)

Πώς τον φτιάχνουμε:

1. Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και τη φλούδα πορτοκαλιού και τα βάζουμε να βράσουν για 5’.

2. Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και όταν κάψει προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα. Όταν αρχίζει και παίρνει ένα πυρόξανθο χρώμα, το βγάζουμε από τη φωτιά. Αν θέλουμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς, το κάνουμε τώρα.

3. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά-σιγά μέσα στην κατσαρόλα που έχουμε το σιρόπι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Σε αυτο το σημείο πρέπει να προσέχουμε πολύ γιατί πιτσιλάει και καίει! Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε για 5΄, με μια καθαρή πετσέτα.

4. Βάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα και τη γυρίζουμε για να δώσουμε σχήμα. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

Καλή επιτυχία!