Skip to main content

Να πώς θα κερδίσετε χρόνο με το βρεφικό φαγητό

Το μωράκι σας μεγάλωσε και ήρθε η ώρα να αρχίσει να τρώει στέρεες τροφές! Τα πρώτα του κανονικά φαγητάκια!

Αυτό σημαίνει για τη μαμά καλή προετοιμασία και λίγος περισσότερος χρόνος για να φτιάξουμε το φαγητάκι του.

Πώς μπορούμε όμως να είμαστε σίγουρες ότι το μικράκι μας τρώει σωστά και υγιεινά, χωρίς να αφιερώνουμε τη μισή μας μέρα μέσα στην κουζίνα;

- Καταρχάς, βρίσκουμε, εάν δεν έχουμε ήδη, τους σωστούς προμηθευτές: Έναν κρεοπώλη που εμπιστευόμαστε αλλά και έναν ιχθυοπώλη και έναν μανάβη. Εάν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στο κόστος, παίρνουμε βιολογικά.

- Χρησιμοποιούμε τον ατμομάγειρα που έχουμε ήδη στο σπίτι, κι αν δεν έχουμε παίρνουμε έναν (εξάλλου είναι χρήσιμος και για τα δικά μας, υγιεινά γεύματα) ή προμηθευόμαστε μια ειδική συσκευή προετοιμασίας βρεφικού φαγητού (εάν έχει μια φίλη σας μαμά της οποίας το μωρό έχει μεγαλώσει, μπορείτε να το ζητήσετε και να αποφύγετε τα έξοδα).

- Για να κάνουμε οικονομία χρόνου, δεν είναι ανάγκη να ετοιμάζουμε κάθε μέρα το φαγητό το μωρού. Τι κάνουμε;

Μία φορά την εβδομάδα, ετοιμάζουμε μια αρκετά μεγάλη ποσότητα κρέατος, ψαριού και λαχανικών και τα πολτοποιούμε.

Χωρίζουμε το φαγητό σε μεριδούλες, βάζουμε πάνω ετικετούλες και βάζουμε τα ταπεράκια στην κατάψυξη.

Έτσι, το μόνο που έχουμε να κάνουμε κάθε μέρα είναι να βγάζουμε το ταπεράκι της ημέρας και να το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά!

Δίνουμε προσοχή στα εξής:

1. Όταν έχουμε ξεπαγώσει το φαγητό και μένει, δεν το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

2. Δεν ζεσταίνουμε το φαγητό πάνω από μία φορά.

3. Εάν θέλουμε να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού, π.χ. για να έχουμε για όλο το μήνα, γράφουμε πάνω σε ετικέτες και το πότε φτιάχτηκε το φαγητό. Να θυμάστε ότι οι βρεφικές τροφές διατηρούνται μέχρι 8 εβδομάδες στην κατάψυξη.