Skip to main content

Μπισκοτογλυκό με μπανάνες, κρέμα και σοκολάτα

Ψάχνετε συνταγές για να βρείτε ένα νόστιμο, καλοκαιρινό γλυκό να ετοιμάσετε για την οικογένεια; Εμείς βρήκαμε αυτό το φανταστικό γλυκάκι και ήδη το βάλαμε μπρος!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 ½ φλ. κρύο γάλα
3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
250 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
3-4 μπανάνες ώριμες
Για την επικάλυψη
60 γραμ. κουβερτούρα
2 φλ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
2 κ.σ. γάλα
3 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας

Πώς το φτιάχνουμε:

Ξεκινάμε το μπισκοτογλυκό χτυπώντας σε ένα μπολ την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.

Αφήνουμε για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή. Απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα.

Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού. Απλώνουμε σε στρώση τη μισή κρέμα. Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας. Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα.

Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες. Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας. Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.

Για την επικάλυψη:
Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει. Όσο ακόμα η σοκολάτα είναι ρευστή, προσθέτουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα. Τα χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.

*Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, www.argiro.gr