Skip to main content

Μοσχομυριστά και κριτσανιστά ρολάκια κανέλας

Όταν ο φούρνος θα ψήνει αυτά τα ρολάκια θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι. Το τι θα γίνει όταν θα βγουν, ζεστά και λαχταριστά, το ξέρετε: Θα γίνουν ανάρπαστα! Πάμε να τα φτιάξουμε;

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

50 γρ. βούτυρο

250 ml γάλα

100 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:

20 γρ. κανέλα

100 γρ. ζάχαρη

Για το γλάσο:

1 1/2 κούπα άχνη

5 κ.σ. γάλα

Πώς θα τα φτιάξουμε:

1.Σε ένα μπολ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για τη ζύμη σφολιάτας.

2.Τα ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σχηματιστεί η ζύμη.

Αν δούμε ότι κολλάει, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και συνεχίζουμε. Είναι έτοιμη η ζύμη μας όταν σταματήσει να κολλάει στα χέρια.

3.Καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για λίγη ώρα.

4.Στο μεταξύ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.

5.Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε σχήμα παραλληλόγραμμου.

6.Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.

7.Τυλίγουμε το φύλλο μας σε ρολό και το κόβουμε σε φέτες περίπου 4 εκατοστών.

8.Σε ταψί, όπου έχουμε τοποθετήσει στη βάση μια λαδόκολλα, βάζουμε τα ρολάκια το ένα δίπλα στο άλλο.

9.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 20' λεπτά περίπου.

10.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη με τις 5 κουταλιές γάλα- μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω. Δεν πρέπει να είναι ούτε παχύρρευστο ούτε αραιό.

11.Το περιχύνετε πάνω στα καυτά ρολάκια!

Έτοιμα! Yummy!