Skip to main content

Μμμ, μοσχομύρισε το κέικ βρώμης με μέλι της Μάνιας Ντέλου! 

Δεν ήρθε η ώρα ακόμα για να φτιάξουμε τα καταπληκτικά μας μελομακάρονα αλλά το σπίτι θα μυρίσει υπέροχα με αυτό το νοστιμότατο κέικ με βρόμη και μέλι!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

250 γραμ. βούτυρο

170 γραμ. μέλι

135 γραμ. καστανή ζάχαρη

2 κούπες βρώμη, και λίγη ακόμα για πασπάλισμα

150 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη

1/2 κουτ.γλυκ. τζίντζερ σε σκόνη

1/4 κουτ.γλ.μοσχοκάρυδο

4 αυγά

2 βανίλιες

Πώς το φτιάχνουμε:

1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

2.Λαδώνουμε και αλευρώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες του κέικ ή 2 αλουμινένιες μιας χρήσης.

3.Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε το βούτυρο με το μέλι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί το μείγμα.

4.Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

5.Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.

6.Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες για 2´. Προσθέτουμε το ζεστό μείγμα βρώμης σιγά-σιγά στο μίξερ χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα.

7.Όταν ενωθούν καλά, προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο μέχρι να ενωθούν. Η ζύμη θα είναι αρκετά υγρή και ρευστή.

8.Τοποθετούμε το μείγμα στα ταψάκια μας και ψήνουμε για 30 με 35´. Όταν είναι έτοιμα θα έχουν πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς μέσα στη φόρμα.