Skip to main content

Μαμαδίστικα κολοκυθάκια γεμιστά με αβγολέμονο

Ένα από τα πιάτα του καλοκαιριού που θυμίζει μαμά είναι αυτό: Γεμιστά κολοκυθάκια μούρλια! Φτιάξτε τα και στα παιδιά σας και δημιουργήστε τις πιο όμορφες γευστικές αναμνήσεις!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

6-7 κολοκυθάκια, μεγάλα

7 κ. σ. ρύζι γλασέ

1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο

1/4 κιμά μοσχαρίσιο

2 λεμόνια

1 ντομάτα, τριμμένη

Λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο

2 αυγά

Λάδι

1 κ.γ. κορνφλάουρ

Αλάτι, πιπέρι

Πώς θα τα φτιάξετε:

1.Ανοίξτε τα κολοκυθάκια και αφαιρέστε το εσωτερικό τους (σ.σ. το πάνω μέρος τους το θέλουμε για καπάκι).

2.Σε ένα μπολ προσθέστε το ρύζι, τον κιμά, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα και τον άνηθο, και ανακατέψτε.

3. Γεμίστε με το μείγμα τα κολοκύθια και καπακώστε τα.

4.Βάλτε τα σε σειρά σε μια κατσαρόλα, σκεπάστε τα με νερό και με ένα ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο. Αφήστε τα σε μέτρια φωτιά για μια ώρα περίπου.

5.Μόλις έχουν βράσει, κρατήστε λίγο ζουμάκι για το αυγολέμονο. Χτυπήστε σε ένα μπολ 2 αυγά και ρίξτε σιγά-σιγά το χυμό από τα λεμόνια. Σε ένα ποτηράκι διαλύστε με λίγο νερό το κορνφλάουρ και ρίξτε το στο αυγολέμονο. Χτυπήστε όλα τα υλικά για να ομογενοποιηθούν. Μετά προσθέστε σιγά σιγά το ζουμάκι που κρατήσατε από τα κολοκύθια και ανακατέψτε.

6.Περιχύστε τα κολοκυθάκια σας με το αυγολέμονο και κουνήστε ελαφρά την κατσαρόλα για να πάει το μείγμα παντού.

Καλή όρεξη!