Skip to main content

Λαχταριστό σουφλέ καραμέλας από την Μάνια Ντέλου

Το σαββατοκύριακο θέλουμε να υπάρχει ένα γλυκό στο σπίτι! Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το σουφλέ καραμέλας και θα γίνει το αγαπημένο όλων!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

200 ml γάλα

40 γρ. βούτυρο

40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. + 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

3 αβγά

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα σε καραμέλα (βρασμένο για 3 ώρες με νερό σε μια κατσαρόλα)

7 + 5 γρ. αλάτι

λίγο ακόμη βούτυρο και ζάχαρη για τα κυπελλάκια

Πώς το φτιάχνουμε:

1.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το αλεύρι και τα 7 γρ. αλάτι μέχρι να γίνει ένα μικρό ζυμαράκι.

2.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και τα 100 γρ. ζάχαρη μέχρι να πάρουν μια βράση, προσθέτουμε και το ζυμαράκι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3’ μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.

3.Προσθέτουμε την καραμέλα (ζαχαρούχο) και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

4.Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα 5 γρ. αλάτι και ανακατεύουμε πάλι καλά.

5.Χωρίζουμε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια και ρίχνουμε μέσα στην καραμέλα τους κρόκους.

6.Χτυπάμε τα ασπράδια με την μια κουταλιά ζάχαρη μέχρι να γίνει μια αφράτη μαρέγκα. Την προσθέτουμε σταδιακά

στο μείγμα της καραμέλας.

7.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

8.Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε τα φορμάκια και τα γεμίζουμε εντελώς.

9.Ψήνουμε για 15’ μέχρι να φουσκώσουν.

Καλή επιτυχία!