Skip to main content

Λαχταριστή τάρτα με κρέμα και σταφύλι

Λατρεύουμε τα σταφύλια, που βρίσκουμε σε ποικιλία αυτή την εποχή, και φυσικά τα γλυκά, που μας αρέσει να δημιουργούμε μαζί με τα παιδιά στην κουζίνα.

Τι πιο ιδανικό από ένας συνδυασμός αυτών των δύο: Μια λαχταριστή τάρτα με κρέμα και σταφύλια!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

Για τη βάση της τάρτας:

- 200 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο (και λίγο επιπλέον για να αλείψουμε τη φόρμα)
- 80 γραμμ. ζάχαρη
- 2-3 κ.σ. νερό
Για την κρέμα:

- 2 φλ. έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- 2-3 κ.σ. αμύγδαλα ασπρισμένα και θρυμματισμένα στο μπλέντερ
- ½ του τσαγιού κορν φλάουρ

- ένα μεγάλο τσαμπί σταφύλι

Πώς την φτιάχνουμε:
1. Αναμειγνύετε σε μπολ το αλεύρι, τη μαργαρίνη ή το βούτυρο, τη ζάχαρη και λίγο νερό και ζυμώνετε καλά.
Όταν γίνουν ομοιόμορφη ζύμη, τους δίνετε σχήμα μπάλας, τα βάζετε στο ψυγείο και τα αφήνετε να ξεκουραστούν 30' περίπου.

2. Αλείφετε μια φόρμα για τάρτα με λίγο βούτυρο και ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο. Το στρώνετε στη φόρμα, ώστε να καλυφθούν ο πάτος και τα πλαϊνά της. Σκεπάζετε τη ζύμη με αντικολλητικό χαρτί και σκορπίζετε πάνω φασόλια. Ψήνετε 20' στους 200° C. Αφαιρείτε τα φασόλια και συνεχίζετε το ψήσιμο 5'-8' ακόμη.

3. Στην κρέμα ζαχαροπλαστικής προσθέτετε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα, τη σαντιγί και το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας ελαφρά.

4. Απλώνετε το μείγμα της κρέμας μέσα στην τάρτα και γαρνίρετε με τις ρώγες σταφυλιού.

Tip: Αντί για φρέσκο σταφύλι, μπορείτε να βάλετε και γλυκό του κουταλιού σταφύλι!