Skip to main content

Κεφτεδάκια με λαχανικά και όσπρια

Δοκιμάστε έναν εύκολο και γευστικό συνδυασμό που θα τραβήξει το ενδιαφέρον των παιδιών σας ακόμα και αν δυσκολεύονται να φάνε λαχανικά και όσπρια.

Υλικά
50 γρ. αρακά
2 μέτριες πατάτες
100γρ. κόκκινη φακή
1 κούπα τριμμένο καρότο (60-80 γρ.)
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ.σούπας ψιλοκομμένου μαϊντανού
50γρ. φρυγανιά
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βράστε τον αρακά και τις πατάτες. Αφού βράσουν, λιώστε τα και βάλτε το μίγμα σε ένα μπολ. Παράλληλα σε μία άλλη κατσαρόλα βράστε την κόκκινη φακή μέχρι να μαλακώσει και σουρώστε. Βάλτε τη βρασμένη φακή, το καρότο τριμμένο, το μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την τριμμένη φρυγανιά στο μίγμα αρακά-πατάτας που έχετε λιώσει και πλάστε όλα τα υλικά σε μικρά κεφτεδάκια. Περάστε τα κεφτεδάκια εξωτερικά με λίγη φρυγανιά και τοποθετήστε τα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με αγνό ελαιόλαδο για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Προαιρετικά μπορείτε να τα σερβίρετε με dressing σάλτσας ντομάτας. Η ποσότητα των υλικών φτάνει για περίπου 20 κεφτεδάκια.