Skip to main content

Η αγαπημένη μας κολοκυθόσουπα του φθινοπώρου

Οι κολοκύθες είναι τώρα στην εποχή τους και μπορείτε να τις βρείτε παντού. Σούπερ θρεπτικές, γίνονται μια εξαιρετική βελουτέ σούπα που φτιάχνω κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Δοκιμάστε την!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

1 κολοκύθα 2 - 2,5 κιλά

4 πράσσα, μόνο το λευκό μέρος

1 μικρό κρεμμύδι

4 φέτες καπνιστό μπέικον

6 κούπες ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

100 γρ. κρέμα γάλακτος

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί (200 γρ.)

Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

1/3 της κούπας ελαιόλαδο

Πώς την φτιάχνουμε:

1.Παίρνουμε την κολοκύθα και αδειάζουμε προσεκτικά το εσωτερικό μέρος.

2.Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα πράσσα, το κρεμμύδι και το μπέικον.

3.Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μπέικον. Όταν αρχίζει να ροδίζει, ρίχνουμε την κολοκύθα, τα πράσσα και το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.

4.Σβήνουμε με το κρασί, και όταν εξατμιστεί ρίχνουμε τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Σε αυτή τη φάση μπορούμε να αφαιρέσουμε το μπέικον αν το επιθυμούμε.

5.Αφήνουμε να βράσει για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά τα λαχανικά μας.

6.Τέλος πολτοποιούμε τη σούπα πολύ καλά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

7.Σερβίρουμε με μια κουταλιά sourcream ή στραγγιστό γιαούρτι.

Σερβίρεται ως πρώτο πιάτο.

Καλή όρεξη!