Skip to main content

Χριστουγεννιάτικος κορμός από την Μάνια Ντέλου

Το τέλειο επιδόρπιο, τόσο στη γεύση όσο και στην εμφάνιση, για το γιορτινό τραπέζι μας! Αυτός ο χριστουγεννιάτικος κορμός θα μείνει σε όλους αξέχαστος!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

Για το παντεσπάνι:

4 ασπράδια αυγού

4 κρόκους αυγού

100 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για την κρέμα:

230 γραμ. τυρί κρέμα

60 γραμ. ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

15 γραμ. κακάο

200 γραμ. πραλίνα φουντουκιού

Για την επικάλυψη:

170 ml κρέμα γάλακτος

30 γραμ. βούτυρο

100 γραμ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα

Πώς τον φτιάχνουμε:

1. Για το παντεσπάνι, χτυπάμε τα ασπράδια αβγών σε σφιχτή μαρέγκα. Χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τους τέσσερις κρόκους, προσθέτουμε τη σφιχτή μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά. Το βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180° για 12´.

2. Για την κρέμα, χτυπάμε το τυρί κρέμα, ζάχαρη άχνη, βανίλια, κακάο, 200γρ. πραλίνα φουντουκιού μέχρι να αφρατέψει.

3. Για την επικάλυψη, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και την κουβερτούρα μέχρι να πάρει μια βράση.

4. Για τη συναρμολόγηση, απλώνουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και τυλίγουμε προσεκτικά.

- Το βάζουμε στο ψυγείο για λίγο. Βάζουμε το ρολό πάνω σε μια σχάρα και το περιχύνουμε.

- Διατηρούμε μέσα στο ψυγείο.

- Πασπαλίζουμε προαιρετικά με κάστανο.