Skip to main content

Gingerbread cookies: Τα αγαπημένα των παιδιών, από την Μάνια Ντέλου

Θα τα φτιάξουμε για να μυρίσει το σπίτι μπισκότο αλλά και θα τα βάλουμε σε όμορφα σακουλάκια για να τα χαρίσουμε στους φίλους μας! Έχετε δει πιο γλυκά ανθρωπάκια;

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 του κουταλιού γλυκού αλάτι

200 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

150 γραμ. καστανή ζάχαρη

δύο κουτ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη

1 κουτ.γλυκ. κανέλα σε σκόνη

1/4 του κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη

1 πρέζα γαρύφαλλο σκόνη

100 γραμ. μέλι όχι πολύ πηχτό

1 μεγάλο αβγό

Πώς τα φτιάχνουμε:

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.

2. Χτυπάμε με το μίξερ χεριού σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

3. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το μέλι και τα αυγά.

4. Προσθέτουμε το αλεύρι σε τρεις δόσεις σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν τελειώσει, χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή.

5. Τυλίγουμε τη ζύμη με σε μία μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μία νύχτα.

6. Την επόμενη μέρα ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος ενός χιλιοστού και κόβουμε με κουπάτ της αρεσκείας μας.

7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (160 βαθμούς στον αέρα). Τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνουμε μέχρι να σκουρύνουν γύρω-γύρω και να είναι σκληρά όταν τα πιέζουμε, για περίπου 12´.