Skip to main content

Φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα σοκολατένια αυγά!

Στην αγορά βρίσκει κανείς τέλεια σοκολατένια αυγά, μικρά, μεγάλα, απλά, με διακόσμηση, γεμιστά με καραμελίτσες...Τι θα λέγατε φέτος να δοκιμάσουμε να τα φτιάξουμε μόνες μας;

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

Θέλουμε οπωσδήποτε θερμόμετρο μαγειρικής

1 φόρμα για αυγό (14Χ20εκ.)

700 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (500γρ. για το αυγό & 200γρ. για τη γαρνιτούρα)

200 γρ. φουντούκια, τοσταρισμένα και χοντροτριμμένα

Πώς θα τα φτιάξουμε:

1.Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσέχουμε τη θερμοκρασία να φτάσει έως 40-45 βαθμούς.

2.Παίρνουμε τότε τα 2/3 και τα βάζουμε σε ένα άλλο μπολ να κατέβει η θερμοκρασία στους 29 βαθμούς.

3.Ύστερα το ρίχνουμε πάλι μέσα στο μπεν μαρί με την υπόλοιπη σοκολάτα και αφήνουμε να φτάσει όλη η σοκολάτα τους 33 βαθμούς. 4.Ρίχνουμε τη σοκολάτα μισή μισή στα δύο μισά της φόρμας του αυγού και αφήνουμε να κρυώσει.

5.Μόλις κρυώσει βγάζουμε από τη φόρμα και τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.

6.Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τα 200 γρ. σοκολάτας και με ένα πινέλο αλείφουμε την εξωτερική πλευρά από τα 2 μισά αυγά.

7.Κολλάμε επάνω τα τοσταρισμένα φουντούκια.

8.Μόλις έχουν κρυώσει όλα κολλάμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα τα 2 μισά της φόρμας ώστε να σχηματιστεί ολόκληρο το αυγό και κολλάμε επάνω στην ένωση λίγα ακόμα φουντούκια.

Έτοιμο το πρώτο μας σοκολατένιο αυγό!

Πηγή: botrini.gr