Skip to main content

Φτιάχνουμε λαχταριστό κέικ με μήλο και γλάσο

Για τις βόλτες με τα παιδιά και το πρωινό της Κυριακής θέλετε να φτιάξετε κάτι νόστιμο, που γίνεται εύκολα και θα γίνει ανάρπαστο; Δοκιμάστε αυτό το κέικ μήλου με γλάσο και δεν θα μείνει ψιχουλάκι!


Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
- 1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλλα
- 2/3 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 2/3 κούπας λευκό ξύδι
- 1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αυγά
- 1 1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη, οτι έχετε
- 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- 1 3/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κούπα γάλα
- 1 μήλο ξεφλουδισμένο, κομμένο σε κύβους ανακατεμένο με 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη και 1 κ.γ. κανέλλα

Για το γλάσο:
-1 κούπα άχνη και 1-3 κ.σ γάλα ή κρέμα γάλακτος, ανακατεμένα (να είναι αρκετά ρευστό ώστε να γλασάρετε το κέικ)

Πώς το φτιάχνουμε:
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ (περίπου 15 Χ 25 εκ.).
2. Ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη με την κανέλλα σε ένα μπολ, και τοποθετήστε το στην άκρη.
3. Στον κάδο του μίξερ (ή με μίξερ χειρός) χτυπήστε το βούτυρο με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα και τη βανίλια.
4. Σταδιακά προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε και το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα απαλό μείγμα, 1-2 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.
5. Ρίξτε το μισό μείγμα στη φόρμα του κέικ. Από πάνω βάλτε τα μισά μήλα και τη μισή καστανή ζάχαρη με την κανέλλα.
6. Ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα, τα μήλα και την κανελλοζάχαρη.
7. Με ένα μαχαίρι ανακατέψτε λίγο τη ζάχαρη με τα μήλα κάνοντας 8άρια.
8. Ψήστε για 30-40 λεπτά. Δοκιμάστε με ένα μαχαίρι (ή οδοντογλυφίδα) το κέικ πριν το βγάλετε από τον φούρνο.
9. Αφήστε το να κρυώσει για 10-15 λεπτά και τέλος, περιχύστε με το γλάσο.

Καλή επιτυχία!