Skip to main content

Εύκολη και απολύτως καλοκαιρινή στραπατσάδα με φέτα!

Τι πιο εύκολο, νόστιμο και καλοκαιρινό από τα αυγά στραπατσάδα;

Γρήγορο και θρεπτικό πρωινό, πλούσια πηγή ασβεστίου, πρωτεϊνών, βιταμίνης Α και βιταμίνης Ε, μπορούμε να τα σερβίρουμε επάνω σε ένα ανοιγμένο κουλούρι ή μια βουτυρωμένη φέτα του τοστ, ή για ένα ιδιαίτερο πρωινό μπορούμε να προσθέσουμε λωρίδες καπνιστού σωλομού.

Φυσικά, μπορεί να σερβιριστεί και για μεσημεριανό ή βραδινό!

Υλικά για 2 μερίδες
2 αυγά
2 ντομάτες περασμένες απο τον τρίφτη
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φέτα
Λίγη πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε την ντομάτα και την πιπεριά και σοτάρουμε για ένα λεπτό.

- Χτυπάμε τα αβγά και τα αλατίζουμε ελαφρά.

- Ρίχνουμε το μείγμα στην ντομάτα και ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίζει να πήζει.

- Προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλο λίγο ακόμα.

Έτοιμο το φαγητάκι μας!