Skip to main content

Αυγά Στραπατσάδα με τυρί και ντομάτα

Τα αυγά στραπατσάδα αποτελούν ένα γρήγορο και θρεπτικό πρωινό. Μπορούμε να τα σερβίρουμε επάνω σε ένα ανοιγμένο κουλούρι ή μια βουτυρωμένη φέτα του τοστ.Πλούσια πηγή ασβεστίου, πρωτεϊνών, βιταμίνης Α και βιταμίνης Ε. Για ένα ιδιαίτερο πρωινό μπορούμε να προσθέσουμε λωρίδες καπνιστού σωλομού. Μπορεί να σερβιριστεί ακόμα και για μεσημεριανό αλλά και βραδινό. Κατάλληλο απο 18 μηνών.

Υλικά για 2 μερίδες
2 αυγά
2 ντομάτες περασμένες απο τον τρίφτη
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φέτα
Λίγη πιπεριά ψιλοκομμένη ( προαιρετικά)

Εκτέλεση
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε την ντομάτα και την πιπεριά και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Χτυπάμε τα αβγά και τα αλατίζουμε ελαφρά. Ρίχνουμε το μίγμα στη ντομάτα και ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίζει να πήζει. Προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα γι άλογο ακόμα.