Skip to main content

Αυγά με φρυγανισμένο ψωμάκι και αβοκάντο: Ένα θρεπτικό σνακ για όλη την οικογένεια

Οι δικοί σας, σύζυγος και παιδιά, κουράζονται να τρώνε τα ίδια και τα ίδια. Γιατί, μήπως εσείς, δεν κουράζεστε να τα φτιάχνετε; Αν θέλετε μια διαφορετική ιδέα για σνακ, πρωινό ή απογευματινό, που θα σας γεμίσει υγεία, θα σας εφοδιάσει με πρωτεϊνη, βιταμίνες και καλά λιπαρά και θα σας χορτάσει, δοκιμάστε την παρακάτω εύκολη συνταγή!

-Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και μαγειρέψτε τα αυγά όπως τα προτιμάτε, ποσέ, μάτια ή scrambled.

-Κόψτε 1 ή 2 ώριμα αβοκάντο (ανάλογα με τα πόσα άτομα είστε) σε λεπτές λωρίδες ή πατήστε τα σε στυλ πουρέ με ένα πιρούνι.

-Φρυγανίστε τις φέτες του ψωμιού- προτιμήστε ψωμάκι ολικής αλέσεως.

-Σε κάθε φέτα ψωμιού προσθέστε την ποσότητα μισού αβοκάντο, περιχύστε με ελαιόλαδο, λίγες σταγόνες λεμόνι και ρίξτε ελάχιστο αλάτι.

-Πάνω από το αβοκάντο τοποθετήστε το έτοιμο αυγό, αλάτι και πιπέρι ή μπούκοβο.

-Συνοδεύστε με μίνι ντοματίνια.