Skip to main content

Το αλμυρό κέικ που θα λατρέψετε

Πανεύκολο, με υλικά που έχετε στο ψυγείο, σε ποσότητα που δεν πρόκειται να ξεχάσετε καθώς είναι σχεδόν όλα από 200 γραμμάρια, αυτό το αλμυρό κέικ θα βγει από τον φούρνο και δεν θα μείνει ψιχουλάκι.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

200 γρ. αλεύρι φαρίνα
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
200 γρ. γιαούρτι
4 αυγά
κομματάκια φετας
Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση)

Πώς το φτιάχνουμε:

1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να «αφρατέψει» και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
2. Χαμηλώνουμε την ένταση και συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το τυρί, το ζαμπόν και το γιαούρτι. Τέλος προσθέτουμε αλατάκι, πιπεράκι.
3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά μέχρι να έχει ροδοκοκκινίσει καλά.