Skip to main content

Αφράτο κέικ με κρυμμένες καρδούλες

Φτιάχνετε καταπληκτικά κέικ αλλά... τα παιδιά έχουν αρχίσει και τα βαριούνται. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή που κρύβει μια αγαπησιάρικη έκπληξη και είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψουν!

Συστατικά
• 2 * 200 γραμμάρια Βιτάμ
• 2 * 200 γραμμάρια ζάχαρη
• 2 * 4 αυγά
• 2 * 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 * 0.1 λίτρο γάλα
• 2 * 2 κουταλιές της σούπας μπέικινγκ πάουντερ
• λίγο αλάτι
• κόκκινο βρώσιμο χρώμα ζαχαροπλαστικής
• 200 γραμμάρια σοκολάτα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε με Βιτάμ και αλευρώνουμε μια μακριά ορθογώνια φόρμα (30εκ περίπου).
2. Αναμιγνύουμε 200γρ. Βιτάμ και 200γρ. ζάχαρη. Προσθέτουμε τα 4 αυγά στο μείγμα ένα-ένα και τα χτυπάμε όλα μαζί.
3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε μαζί 300γρ. αλεύρι, 2 κ.γ. μπείκιν πάουντερ και μία πρέζα αλάτι, το προσθέτουμε στο μίγμα των υγρών υλικών και ανακατεύουμε προσθέτοντας σταδιακά 100ml γάλα.
4. Χρωματίζουμε το μείγμα ανοιχτό κόκκινο με το βρώσιμο χρώμα ζαχαροπλαστικής (ξεκινάμε ρίχνοντας μία μικρή ποσότητα και συνεχίζουμε να προσθέτουμε μέχρι να πετύχουμε το χρώμα που επιθυμούμε).
5. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα ψησίματος και ψήνουμε στο φούρνο για 55 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο, με ένα ξύλινο καλαμάκι (οδοντογλυφίδα), τρυπώντας το κέικ. Αν βγει καθαρό σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά και αφαιρούμε τη φόρμα.
6. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σε μια σχάρα. Όταν κρυώσει πλήρως το κόβουμε σε δύο φέτες. Κόβουμε τις φέτες του κέικ σε σχήμα καρδιάς.
7. Ετοιμάζουμε ξανά το μείγμα του κέικ όπως περιγράφεται στα βήματα 1-3. Ρίχνουμε μικρή ποσότητα στη βάση της προετοιμασμένης φόρμας ψησίματος. Τοποθετούμε όρθιες τις καρδιές στη σειρά μέσα στο μείγμα. Γεμίζουμε τη φόρμα με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει όπως και προηγουμένως.
8. Αν επιθυμούμε, μπορούμε να προσθέσουμε σοκολατένιο γαρνίρισμα. Λιώνουμε 200γρ. σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπέν μαρί. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στο κρύο κέικ. Κόβουμε το κέικ σε φέτες και σερβίρουμε, απολαμβάνοντας τις καρδιές σε κάθε μπουκιά.

(Πηγή: vitam.gr)